SUSZE OWOCOWE
SUSZONE WYTŁOKI JABŁKOWE
Wytłoki jabłkowe powstają podczas produkcji soku lub koncentratu jabłkowego, a następnie podlegają procesowi suszenia. Starannie wysuszone wykorzystywane są w przemyśle spożywczym, m.in. do produkcji pektyn i herbatek owocowych.
Suszone wytłoki jabłkowe oferowane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, puder.
Forma pakowania w zależności od potrzeb klienta: luzem, big-bag, worek polipropylenowy lub worek papierowy.
SUSZONE WYTŁOKI CZARNEJ PORZECZKI
Wytłoki porzeczki czarnej powstają podczas produkcji soku lub koncentratu porzeczkowego. Starannie wysuszone wykorzystywane są w przemyśle spożywczym i paszowym oraz jako naturalny barwnik.
Suszone wytłoki porzeczki czarnej oferowane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, puder lub pestka.
Forma pakowania w zależności od potrzeb klienta: luzem, big-bag, worek polipropylenowy lub worek papierowy.
SUSZONE WYTŁOKI ARONII
Wytłoki aronii powstają podczas produkcji soku lub koncentratu aroniowego.
Starannie wysuszone wykorzystywane są w przemyśle spożywczym oraz jako naturalny barwnik.
Suszone wytłoki aronii oferowane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, puder.
Forma pakowania w zależności od potrzeb klienta: luzem, big-bag, worek polipropylenowy lub worek papierowy.
SUSZONE WYTŁOKI MALINY
Wytłoki maliny powstają podczas produkcji soku lub koncentratu malinowego.
Starannie wysuszone wykorzystyuszone wytłokiwane są w przemyśle spożywczym i paszowym.
Suszone wytłoki maliny oferowane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, puder lub pestka.
Forma pakowania w zależności od potrzeb klienta: luzem, big-bag, worek polipropylenowy lub worek papierowy.
SUSZONE WYTŁOKI TRUSKAWKI
Wytłoki truskawki powstają podczas produkcji soku lub koncentratu truskawkowego.
Starannie wysuszone wykorzystywane są w przemyśle spożywczym i paszowym.
Suszone wytłoki truskawki oferowane są w następujących frakcjach: wysuszony wytłok, fix, puder lub pestka.
Forma pakowania w zależności od potrzeb klienta: luzem, big-bag, worek polipropylenowy lub worek papierowy.
KONCENTRATY OWOCOWE
Otrzymywane w procesie tłoczenia ze świeżych owoców. Mogą być wykorzystywane:
- w przemyśle spożywczym jako półprodukt do produkcji soków i napojów, dodatek smakowy do napojów mlecznych i deserów, naturalny barwnik.
- w przemyśle winiarskim i spirytusowym do produkcji win owocowych, nalewek, likierów.
OWOCE
Świeże owoce do konsumpcji i do przetwórstwa spożywczego.